رئیس دیوان عدالت اداری گفت: گاهی قوانینی به تصویب می‌رسد و به دولت ابلاغ می‌شود که دولت قابلیت اجرای آنها را ندارد.

به گزارش مشرق، حجت‌الاسلام محمدجعفر منتظری در همایش نقش و جایگاه منفعت عمومی در رویه قضایی دیوان عدالت اداری که امروز در تالار عدالت دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، اظهار داشت: یکی از مشکلاتی که ما با آن مواجه هستیم این است که یکسری قوانین تصویب می‌شود و حقوقی را برای مردم ایجاد می‌کند و به دولت ابلاغ می‌شود اما دولت توان اجرای آن را ندارد و به همین جهت دیوان با مشکل مواجه می‌شود.

منتظری گفت: دانشگاه‌ها باید کمک کنند تا مشکلات دیوان عدالت اداری برطرف شود.

رئیس دیوان عدالت اداری با بیان اینکه یکی از مشکلات عمده مربوط به بخش حقوقی جامعه است، گفت: حقوق جامعه بخشی از حقوق عمومی است که باید مورد توجه جدی قرار گیرد، ما در دیوان عدالت اداری بیش از 50 موضوع تخصصی را ایجاد کرده‌ایم و این 50 موضوع هر کدام برای خود شعبه‌هایی تخصصی دارد، هدف ما از این کار  استحکام اقدامات دیوان بوده است.

منتظری با بیان اینکه برخی قوانین به طور شایسته جامعه‌نگر نیستند، افزود: قوانینی وجود دارد که به همه ابعاد مسائل توجه نمی‌کند و وظیفه قانون‌گذار است که این نواقص را رفع کند چرا که بسیاری از آسیب‌ها در جامعه ریشه در برخی قوانین دارد و باید اقدام به رفع ضعف‌های آن قوانین کنیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: ما هیأت‌های تخصصی خود را به لحاظ موضوعات به شش بخش تقسیم کرده‌ایم که در این شش بخش بیش از 10 شعبه تخصصی در 50 موضوع تخصصی فعالیت می‌کنند.

رئیس دیوان عدالت اداری خاطرنشان کرد: آرایی که در دیوان عدالت اداری صادر می‌شود مبتنی بر منطق و قانون است و در هیچ یک از آنها مصحلت‌اندیشی وجود ندارد.

منتظری کمبود نیروی انسانی متخصص را یکی دیگر از مشکلات دیوان عدالت اداری عنوان کرد و افزود: عدم تربیت و پرورش قضات متخصص در حقوق عمومی باعث می‌شود که گاهی قوانین یا ناقص اجرا شوند و یا اشتباه به اجرا درآیند به همین جهت دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور باید به این موضوع توجه کنیم تا بتوانیم شاهد فعالیت نیروهای حرفه‌ای در دیوان عدالت اداری باشیم.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس